Novi Sad
11.03.2015.
19:58
Školski odbor Karlovačke gimnazije na današnjoj sednici odlučio je da ne smeni direktorku te ustanove Slavicu Šokicu.
  • 12.03.2015 22:52
    gaudeamus
    bravo za skolski odbor! Bravo za Parlament djaka Bravo za bivse djake i profesore Ua! za one koji blate svoju skolu ili bilo koga. U svemu se moze biti dostojanstven.O takvoj kulturi se uci u Karlovackoj.
  • bravo Boki NS

    12.03.2015 12:08
    jedini ispravan stav je napisao Boki NS
  • @Paolo

    12.03.2015 10:27
    Koji su to fantastični rezultati? Navedite taksativno. Jedva dvojka na eksternoj evaluaciji? Lični uspeh pojedinih učenika u koji su ulagali oni sami sa njihovim roditeljima? Nepoštovanje zakonske procedure prilikom izbacivanja učenika iz škole? Malo ste se zaigrali... A oni koji su se našli na tapetu trebalo bi da razmisle zašto baš oni, a ne neko drugi? Fotke koje je mala napravila su veoma neprimerene, ali istina baš ume da zaboli.
    Svaka čast na komentaru Miloša i mame karlovačkog đaka!!!
    Suština svega je da u ovakvim institucijama treba da radi krem prosvetnih radnika i da je pohađaju najbolji učenici. A nije slučaj ni jedno ni drugo (naročito ono prvo)...
  • Bane

    12.03.2015 09:42
    Vidim
    da je i direktorka u trendu. Botova koliko hoćeš. Samo lova, ili i sendviči?
  • mila

    12.03.2015 09:18
    paolo
    Paolo, znas li onu HVALITE ME USTA....
  • Bata

    12.03.2015 09:08
    podrška školi
    Izdržite do kraja,jer ste u pravu.
    Direktorka skole nije fotelja.
    Profesori rade u skolama jer je to njihovo radno mesto,koje obavljaju profesionalno i odgovorno, a tek onda su tu zbog svojih učenika.To treba da shvate i učenici a poggotovo roditelji.
  • Deka

    12.03.2015 08:49
    Nije sve ovo od juče ...
    Sve je ovo posledica tzv.Demokratije kojoj smo se toliko radovali a vidite do čega je dovela!!
    Svi vi bi bili srećni i ponosni da Vam deca idu na Britanski koledž ili u neku Nemačku medicinsku.. i ponosili bi se time!!
    A jel znate zašto su to prestižne škole??? Zato što se tamo strogo poštuju pravila škole, kome se ne svidja ne mora da ide u tu školu i tačka!!!
    Ovde se sete tobož nekih pravila tek kad se desi neko sranje slično ovom i to je jedina istina!! kakva politika sve je zbog neznanja prosvetnog kadra i ne postojanja strogih normi ponašanja i discipline!!
    Džabe svi mlatite praznu slamu ovde!!!
  • Dr. Marks bez Engelsa

    12.03.2015 08:29
    Bravo skolski odbore!
    Samo vi nastavite da se inatite pa cete svi, na celu sa Sokicom, zavrsiti na Birou za nezaposlene!
  • paolo

    12.03.2015 07:51
    ...
    Sa jedne strane Srđanovka, Sadam, stranački kadrovi iz SVM, a sa druge strane najzdraviji kolektiv u okolini sa fantastičnim rezultatima koji su plod zdrave klime.
    Razume, za koju si stranu?
  • gaudeamus

    12.03.2015 07:49
    Gimnazija
    oduvek su imali hrabrost da "iskoce" iz koloseka. Demokrate imaju kratko pamcenje. Ko je ono 5. 0ktobra doveo PRVI djake na trg? Zoran bi to ZNAO!Nasi su zaboravili i DOPUSTILI da se tako blati ova institucija. To sad nema vise veze sa ucenicom i slep vidi da je u pitanju politika, a za politiku se ljudi vezuju iskrenom zeljom da ce dosta toga ipak biti korektno, da ce biti ok. Da li je ok ovo sa Gimnazijom procenite sami. U svako slucaju podrska!
  • 12.03.2015 07:47
    Pa smeniće je pokrajinski sekretar, ne brinite se. Ali nezakonito jer direktorica nije prekršila zakon!
  • Upoznat do kraja

    12.03.2015 07:44
    Podrška direktorici
    Podrška Odboru Karlovačke Gimnazije, u inat političarima bez morala i etike, koji su svojim načinom vaspitavanja i doveli do ovog slučaja, a sada još uvek vode ovu zemlju.
    Pozdrav i Ocu, i Majci i Očuhu!
  • Pavle

    12.03.2015 07:11
    Skole profesorima, politicarima katran i perje
    Sadam ce da bude direktor skole? Divota! Ko nije nosio skolski dnevnik u ruci, nema sta da trazi na mestu direktora ako se ja pitam.
  • 12.03.2015 07:10
    Škola sosi veliki deo rivice za ono što se dogodio. Devojčica se izvinila, što je velika stvar i ne vidim zbog čega su odbili da je vrate na nastavu. Sve je to trebalo da prođe bez uplitanja sa strane, onda bi direktorka zaista bila na visini.
    Ovako se pokazala kao loš pedagog, sitna duša koja čuva svoju sujetu, umesto da bude pedagog!
  • mila

    12.03.2015 06:49
    sramota
    Neki zaposleni u Karlovackoj poznati su po svojoj nadmenosti, mada ta skola odavno nije ono sto je bila. To znam jer sam prosvetni radnik i u prilici da saradjujem sa njima.
    Devojcica je pogresila, nema sumnje, ali zasto je samo ona kaznjena iskljucenjem, a ostalih osmoro nije. Kome smeta to ko su njeni roditelji, sramota je ulaziti u privatni zivot ucenika na taj nacin, a ko je to uradio (direktorka jeste) cini isti prestup koji je uradila i ucenica, samo sto je ova druga "malo" starija.
    Pita li se ko kako ce jedno dete, pa makar ono bilo i bezobrazno otrpeti ovoliki medijski, politicki a tokom celog srednjoskolskog skolovanja i profesorski pritisak. Zbog politickih razlika toliko su ljuti na malu prestupnicu, a ovo drustvo stvorilo je decu takvu kakva jesu.
  • Mama karlovačkog đaka

    12.03.2015 05:41
    To što pominjete ovde neko dete od 15 godina, u takvom kontekstu i tonu, što se obračunavate sa jednim detetom da biste dali podršku jednoj fotelji, zato ta žena treba da ode sa tog mesta. Sama.

    Direktorka je dokazala da je nezrela, sujetna i da ne poštuje ni tradiciju te škole ni obavezu i ulogu škole kao takve.

    Kao majka deteta koje je tamo na prvoj godini, zbog čega smo se svi radovali i ponosili, mogu samo da kažem da sam sada duboko razočarana ponašanjem te institucije i pojedinih profesora u vezi sa slučajem. I nesigurna što predajem svoje dete svakog dana u ruke ponekih sujetnih i nedozrelih ljudi. Neki od profesora, u osećaju ugroženosti i solidarnosti, zaboravljaju da su tamo zbog naše dece, a ne zbog jedne direktorke.

    Jedno je braniti ugled škole, a sasvim drugo je braniti svoju fotelju.

    Da je direktorki stalo do ugleda škole, ona bi napustila fotelju sama.

    Odgovornost za ovu aferu pojdednako snose i roditelji te devojčice, i direktorka. I sve to je posredno naudilo ne samo toj jednoj devojčici na koju su svi zaboravili u toj borbi a vi je ovde pogrdno pominjete, već i svoj našoj deci koja to gledaju i koja su podsticana da takođe linčuju vršnjakinju da bi se ugled škole zaštitio.

    To je primer, situacija i životna škola kakvu ne želite da vaše dete u pubertetu prođe.

    Zato, kad god branite jednu fotelju, setite se da ona ne može, ne sme, biti bitnija ni od jedne insitucije, a posebno ne od jedne dečije sudbine.

    Govorim vam iznutra, slušam i pratim svoje dete, trenutno karlovačkog đaka, gledam kako se u njega uvlače strah, nesigurnost i nepoverenje. I kako je takođe spreman da pogrdno govori o svojoj vršnjakinji, jer je to sada kolektivna emocija. da li je vama to normalno? To je ova škola napravila. To je atmosfera u toj školi napravila.

    Ne napadajte to dete, napadajte problem.
    I podelite mi minuse, jer ćete se zbog toga osećati bolje. Ali stvar neće izgledati bolje. Za našu decu.

    Pozdrav.
  • Zakon

    12.03.2015 01:14
    To je dobar predlog!!
    Treba izglasati zakon da se u svim drzavnim institucijama glasanje obavalja TAJNO! Ja prvi u svojoj firmi ne smem da dignem ruku protiv... Ipak me dvoje dece ceka da im donesem rucak...
  • Tomići

    12.03.2015 01:11
    Protiv zakona!
    Savet u VPŠ u Novom Sadu, izglasa da ne vrate profesorku koju SUD vraća, vidite dokle to ide... A profesori svi ko mašina glasaju kako direktorka kaze, jer se plase otkaza!
  • Niki

    12.03.2015 01:08
    Razmislite malo...
    Sutra će ta (ili neka druga) direktorka smeniti koga god hoće uz pomoć saveta, bez obzira na odluku suda npr. Zato je zakon ispred svih. Ustav je najviši pravni akt jedne drzave!
  • Sudija

    12.03.2015 01:05
    strah prosvetara
    100% se profesori plase da glasaju protiv. Nek stave TAJNO glasanje u svim prosvetnim institucijama, već sutra bi 70% njih bilo smenjeno!!!
    A zakon se mora postovati, nema sta tu savet da odlucuje!
  • milos

    12.03.2015 00:11
    bumerang
    Orkestrirano i povrsno stajete na stranu osobe koja je prekrsila nekoliko zakonskih akata, ispoljila neprofesionalnost i pokazala veliku sujetu i osvetoljubivost(urgiranje da se devojcica ne primi ni u druge skole), sto je sve zajedno potpuno odustvo pedagoskog dara. Umesto da se problem resavao na nivou skole, skola na celu sa direktoricom se u neprimerenom besu okrenula senzacionalizmu i nesrazmernoj reakciji, a bumerang se sad malo nezgodno vratio. Naravno, odmah ce sve biti povezano sa politikom, a devojcica valjda treba da zbog tipicno mladalackog nestasluka (koji je priznala, iako nije jedina ucestvovala u tome) treba da bude razapeta da bi se umirile strasti ,,krvozednih" koji samo sto po obicaju ne prizivaju ,,Dusanov zakonik". Ponasate se kao klasicne autoritarne licnosti, jedino totalitariyam razumete, na zalost.
  • Marija

    11.03.2015 23:24
    Ispravka
    Sramota me je većine vas...
  • Miki

    11.03.2015 22:03
    Direktori
    Isti slučaj se desio u Elektrotehničkoj školi . APV postavila direktora koji je godinama na poziciji i niko mu ne može ništa.. Ne smenjuju se oni koji rade razne financiske transakcije već pošteni direktori.
  • Boki NS

    11.03.2015 21:48
    Podrška instituciji! Ovo je srpski srednjoškolski "harvard". Nema govora o tome da bi bilo koja škola igde na planeti tolerisala montirane slike direktora sa viskijem, votkom, sakeom ili vinjakom. Ende!

    Šta god drugo da ne valja...ovo je "crvena linija"!

    Doduše predsednik Bler će iskoristiti svoje postavljene "diliveri junite" da uguši svaki oblik postojanja sistema, ali treba izdržati!
  • Sonja BJELOGRLIĆ

    11.03.2015 21:31
    Školski odbor odbio da smeni direktorku
    Svaka cast školskom odboru!
  • Zoran

    11.03.2015 21:31
    Vidim svi ste prepošteni ovde u komentarima, ali cenim da ne znate gde su vam deca sada. Samo se femkajte kao dotična direktorka, videću vas u 62 kada nećete imati za leba a deca će vam imati ... jer je u Padinjaku.
  • Sim

    11.03.2015 21:20
    To majstori! Podrška školskom odboru! Podrška direktorici!
  • Mina

    11.03.2015 21:17
    Bravo za školski odbor
    Podrška za odluku da se u zaštiti ugleda obrazovne ustanove i dostojanstva profesije suprotstave diktatu nekompetentnih političara i to u uslovima besomučne hajke pojedinih medija protiv ove gimnazije i njene direktorke.
  • 11.03.2015 21:16
    BRAVO! .... svaka cast karlovackoj sto ne pristaje na zapovedi
  • Mrzim Politicare

    11.03.2015 21:10
    Svaka cast.
  • ST

    11.03.2015 20:39
    Politika...
    Politika=prosveta...Gde god je politika usla,poput sporta,sve je unistila...
  • Beba

    11.03.2015 20:35
    Bravo!
    I još jednom bravo za odanost direktorki koja već godinama bez ikakve lične kalkulacije i koristi vodi ovu gimnaziju. Uz mnogo odricanja i s velikim naporom podigla je ugled škole i njeni đaci su među najboljima u Srbiji. Žao mi je što se sad njen rad površno i bez prave analize dovodi u pitanje zbog bezobrazluka jednog đaka.
  • 11.03.2015 20:26
    tako je
    Svaka vam cast.
  • dana

    11.03.2015 20:23
    Konačno jedna ohrabrujuća vest.
    Da li postoji mogućnost podrške,potpisivanjem peticije?
  • Branko

    11.03.2015 20:18
    Dopada mi se što su u odbranu direktorke ustali Dveri, Treća Srbija i ostale patri(j)ote. Treba da je smene, isteruje svoj bes prema jednom detetu od 15 godina, služila se lažima i nije dostojna da vodi Karlovačku gimnaziju. SMENA! SMENA! SMENA!
  • 11.03.2015 20:17
    Ko je uopšte dotična Hana F.?
  • Bl

    11.03.2015 20:05
    ..
    Ko su roditelji ove male kad se ovoliko gura po medijima? Nek se prebaci na neku privatnu skolu i kraj price, ovako trebaju svi profesori da postupaju da se vrati postovanje, a ne da se gazi po njima ko stigne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna